تعداد بازدید : 56
فواید برگه زردآلو را جدی بگیرید
برگه خوشمزه زردآلو میتواند فواید زیادی برای سلامت ما داشته باشد که در این مطلب 8 مورد آن را بررسی کردهایم
«برگه زردآلو» سرشار از پتاسیم، فیبر، آهن و ویتامینهای A، C و E است. یک فنجان از این خوراکی خوشمزه حدود 313 کالری و 69.5 گرم قند دارد. در حالی که یک فنجان زردآلوی تازه حاوی حدود 74 کالری و 14.3 گرم قند است. فیبر موجود در برگه زردآلو در درمان یبوست نقش مهمی دارد. این میوه خشک، منبع خوبی از دو آنتی اکسیدانِ لوتئین و زآگزانتین است که به تقویت سلامت چشم کمک میکنند. برگه زردآلو همچنین اثرات مفیدی بر دیابت و التهاب دارد. بهترین زمان برای مصرف برگه زردآلو، صبح است. زیرا آهن و فیبر آن سریع جذب بدن میشود و چربیهای اضافه را میسوزاند. در ادامه با خواص این خوراکی آشنا میشویم:
1 محافظت از بدن در برابر سرطان| کارتنوئید نوعی آنتی اکسیدان است که در میوهها وجود دارد. این آنتی اکسیدان علاوه بر خوش رنگی میوهها (و حتی برخی جانوران دریایی) علیه اکسیداسیونهای بدن مبارزه میکند. دلیل نامگذاری آنتی اکسیدان هم همین است. اکسیداسیون نوعی واکنش شیمیایی و عامل انتشار رادیکالهای آزاد است که منجر به ایجاد واکنشهای زنجیرهای میشود. این موضوع سبب آسیب رسانی به سلولهای بدن میشود. یکی از بدترین پیامدهای آسیب به سلولها، افزایش احتمال به سرطان است.
2کمک به دستگاه گوارش| میوههای خشک علاوه بر تامین کالری مورد نیاز بدن، مقدار زیادی فیبر برای بدن فراهم میکنند. برگه زردآلو هم از این قاعده مستثنا نیست. جویدن میوههای خشک به طور قابل توجهی از میوههای تازه سختتر است؛ این مسئله بهدلیل وجود مقدار زیادی فیبر در آنهاست. بنابراین فرایند گوارش این خوراکی نسبت به میوههای تازه آهستهتر است. پکتین و سلولز، دو مادهای هستند که به عنوان فیبر و ملین عمل میکنند و از این طریق، باعث درمان یبوست و تعادل متابولیسم (سوخت و ساز) در بدن میشوند.
3 حفظ سلامت قلب| از دیگر فواید آنتی اکسیدانها، کمک به کاهش سطح کلسترول بد یا LDL در بدن است. LDL عمدتا توسط رادیکالهای آزادی ایجاد میشود که سعی دارند از طریق ربودن الکترونها از چربی و پروتئین موجود در یک مولکول کلسترول (لیپوپروتئین)، کمبود الکترونهای خود را جبران کنند. با افزایش رادیکالهای آزاد در بدن، سلامت به خطر میافتد. در این وضعیت آنتی اکسیدانها به کمک شما میشتابند.
4 کمک به درمان کم خونی| کمخونی به دلیل کمبود آهن در بدن ایجاد میشود. بخش عمدهای از هموگلوبین موجود در گلبولهای قرمز خون از آهن تشکیل میشود (تقریبا 70 درصد)، بنابراین کمبود آهن مساوی است با کمبود خون! زردآلو سرشار از آهن است. این میوه پرخاصیت، علاوه بر آهن، حاوی مس است. مس به جذب آهن در بدن کمک میکند. مصرف برگه زردآلو به طور مرتب میتواند به تولید هموگلوبین، به خصوص در زنانی که به خونریزی شدید دوره قاعدگی مبتلا هستند، کمک کند.
5 کمک به کاهش وزن| برگه زردآلو سرشار از فیبر غذایی است. فیبر غذایی علاوه بر کمک به دستگاه گوارش، باعث میشود تا بعد از مصرف غذا، مدت طولانیتری احساس سیری کنیم. دلیل این اتفاق این است که فیبر به آهستگی هضم میشود؛ به همین دلیل اشتهای زیاد ما را به خوراکیها کاهش میدهد.
6 محافظت از سلامت بینایی| کاروتنوئیدها، علیه سرطان مبارزه میکنند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند. علاوه بر این موارد، کارتنوئیدها به همراه ویتامینهای A، C و E موجود در زردآلو، میتوانند از چشمها در برابر آسیبهای ناشی از نور آبی و اشعه فرابنفش محافظت کنند. این خاصیت زردآلو برای افرادی که تمام روز با صفحه نمایشهای نور آبی کار میکنند، بسیار مفید است.
7 درمان سرماخوردگی و تب| همه ما با کوچکترین نشانهای از تب یا سرماخوردگی، به سراغ مصرف میوههایی میرویم که سرشار از ویتامین C باشند. مزه ترش و تازه این دسته از میوهها به همراه ویتامینهای موجود در آن سبب تسریع روند بهبود ما خواهد شد. هنگام سرماخوردگی کافی است مقداری برگه زردآلو را با آب و عسل ترکیب کنید. این معجون انرژی لازم را برای تجدید قوای بدن شما فراهم میکند.
8 کمک به لخته شدن خون| لخته شدن خون در رابطه با بازیابی جراحات نقش بسیار مهمی ایفا میکند و اصلیترین نقش آن، پیشگیری از خونریزی زیاد است. برگه زردآلو حاوی بسیاری از ویتامینها، نظیر ویتامین K است که عامل مهمی در انعقاد خون به شمار میآید. یک فنجان برگه زردآلو حدودا 4 میکروگرم ویتامین K دارد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 60
آجیل خام بخوریم یا تفت داده؟
آجیل یکی از خوراکیهای کاهشدهنده کلسترول است. کنترل فشار خون بالا و کاهش قند خون نیز از دیگر فواید آجیل برای سلامت هستند. اما سؤالی که برای عدهای پیش میآید این است که آیا بودادن آجیل، خواص آن را کاهش میدهد؟
مواد مغذی موجود در آجیل خام و بوداده
بودادن، ساختار، ترکیب شیمیایی و رنگ آجیل را تغییر میدهد و موجب کاهش رطوبت و تُردشدن آنها میشود. میزان چربی، پروتئین و کربوهیدرات موجود در آجیل خام و بوداده بسیار شبیه است. با اینکه چربی و کالری آجیل بوداده بهازای هر گرم کمی بیشتر است، ولی این تفاوت بسیار اندک است. آجیلها در طول فرایند بودادن، بخشی از رطوبتشان را از دست میدهند. بنابراین آجیل وقتی بو داده میشود، وزنش کمتر میشود. به همین دلیل است که در وزنهای برابر، میزان چربی آجیل بوداده کمی بیشتر است. برخی مطالعات نشان میدهند که بودادن آجیل محتوای چربی کل را تغییر نمیدهد، ولی موجب میشود ساختار آجیل تغییر کند و چربیهای چنداشباعنشده بیشتر مستعد اکسیداسیون شوند. میزان پروتئین و کربوهیدرات آجیل بوداده و آجیل خام بسیار شبیه است، بااینحال مقدار این درشتمغذیها بسته به نوع آجیل ممکن است در آجیل بوداده کمی بیشتر یا کمتر باشد.
آیا بودادن به چربیهای سالم آجیلها آسیب میرساند؟
آجیلها سرشار از چربیهای تکاشباعنشده و چنداشباعنشده هستند. این چربیها توانایی کاهش کلسترول خون را دارند و میتوانند از بدن در برابر بیماریهای قلبی محافظت کنند. دمای بالا و بودادن بهمدت طولانی، بیشترین تأثیر را در تخریب این چربیها دارند. زمانی که چربیهای چنداشباعنشده در معرض حرارت قرار میگیرند، احتمال آسیبدیدن یا اکسیدشدن آن ها افزایش مییابد. این موضوع موجب تشکیل رادیکالهای آزاد و صدمه دیدن سلولهای بدن میشود. چربی اکسیدشده یا فاسد، موجب تغییر طعم و بدبوشدن برخی آجیلها میشود. خوشبختانه شما میتوانید با کنترل زمان و دمای بودادن، تا حدودی از تشکیل این چربیها جلوگیری کنید. مطالعات نشان میدهند دمای پایین و متوسط، چربیهای موجود در آجیلها را بهتر حفظ میکنند. چربیهای چنداشباعنشده در مغزها در زمان نگهداری، نسبت به اکسیداسیون آسیبپذیرترند. دلیل این موضوع آن است که ساختار مغزها در اثر بودادن تغییر میکند و باعث میشود چربی، بیشتر در معرض اکسیژن قرار بگیرد و راحتتر اکسید شود. این امر، عمر نگهداری آجیلها را کاهش میدهد. بنابراین آجیل بوداده نسبت به آجیل خام، زودتر فاسد میشود.
بودادن، چه تأثیری بر مواد مغذی موجود در آجیل دارد؟
به گزارش« عصر ایران» آجیلها منبع خوبی از مواد مغذی مانند ویتامین E، منیزیم و فسفر هستند. همچنین آجیلها سرشار از آنتیاکسیدانها هستند. برخی از این مواد مغذی نسبت به حرارت حساساند و در طول فرایند بودادن از بین میروند. بهعنوان مثال برخی از آنتیاکسیدانها در اثر بودادن کاهش مییابند. در مجموع بسته به نوع آجیل و شرایط بودادن، واکنش مواد مغذی به فرایند بودادن متفاوت است. اگرچه مقدار برخی ویتامینها در طول بودادن کاهش مییابد، ولی فراموش نکنید که مغزها منبع اصلی تأمین این ویتامینها نیستند. در این بین بادام بهدلیل دارا بودن مقدار زیاد ویتامین E، استثناست. همچین آجیل بوداده ممکن است حاوی ترکیبات شیمیایی مضر باشد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 61
تکنیکی برای پیشگیری از زردی دندانها
زیبا و سفید نگه داشتن دندانها، بهویژه با افزایش سن، کار دشواری است؛ اما به گفته یک دندانپزشک، اشتباه رایجی وجود دارد که بسیاری از افراد مرتکب میشوند و این مسئله را تشدید میکند و باعث کدر یا زردشدن دندانها میشود. دکتر حمید، دندانپزشک مرکز مراقبتهای دندانی میگوید: «قبل از شروع مسواک زدن بهتر است مسواکتان را خیس کنید. این کار کوچک باعث میشود خمیردندان راحتتر روی دندانها پخش شود و آنها را بهتر تمیز کند. وقتی موهای مسواک را مرطوب میکنید، آنها نرمتر هم میشوند و هنگام مسواک زدن فشار کمتری به لثهها و دندانها وارد میکنند و از هرگونه تحریک یا آسیب جلوگیری میشود.» به گفته او، مسواک زدن دندانها به روشهای خاصی مانند بدون آب یا بلافاصله بعد از صرف غذاهای اسیدی، ممکن است به مرور زمان باعث شود دندانها کمتر سفید به نظر برسند. مسواک زدن خشک ممکن است در از بین بردن لکههای سطحی خوب باشد، اما خمیردندان بدون آب، خوب روی دندانها پخش نمیشود و این مسئله کدر شدن دندانها را به دنبال دارد. مسواک زدن بلافاصله بعد از خوردن غذاهای اسیدی هم میتواند به مینای دندان آسیب برساند. این کار لایه زردتر زیر مینای دندان را نمایان میکند و باعث میشود دندانها زرد به نظر برسند. این موضوع نشان میدهد که مسواک زدن به روش صحیح و در زمان مناسب، کلید حفظ سفیدی و درخشش دندانهاست. دکتر حمید توضیح میدهد: «اسید مینای دندان را نرم میکند و باعث حساسیت دندانها یا تغییر رنگ آنها میشود. برای جلوگیری از آن، بهتر است پس از خوردن غذاهای اسیدی مدتی صبر کنید و بعد مسواک بزنید تا مطمئن شوید که مینای دندان قوی و دندانها هم سالم خواهند ماند.»
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 53
چرا نباید شبها با لنز بخوابیم؟
به خواب رفتن با لنز ممکن است حتی برای حواسجمعها نیز اتفاق بیفتد، اما نباید بگذاریم که این اتفاق تکرار شود. اگر با لنز به خواب بروید چشمانتان ممکن است، بهدلیل شیوهای که اکسیژن را جذب و نگهداری میکند، در برابر خشکی، سوزش و برخی عفونتها آسیبپذیر شود. آلیسون بابیوچ، چشمپزشک، در نشریه «کلینیک کلیولند»، خطرات ناشی از به خواب رفتن با لنز را تشریح میکند و توضیح میدهد که اگر این اتفاق افتاد، چه باید کرد.
آیا خوابیدن با لنز ایمن است؟
دکتر بابیوچ میگوید: «مهم است که بگذارید چشمها استراحت کنند و قرنیه نفس بکشد. وقتی چشم و لنز شما بیش از حد خشک شدهاند، زمانی که لنزها را برمیدارید، ممکن است به چشمتان آسیب وارد کنید.»
چرا خوابیدن با لنز خطرناک است؟
اگر تاکنون بدون درآوردن لنز به خواب رفتهاید، احتمالا به محض اینکه از خواب بیدار شدهاید، اثر آن را احساس کردهاید. لنزها احتمالا خشک و چسبناک هستند و بهسختی برداشته میشوند.
مسدود کردن اکسیژن| خوابیدن با لنزهای تماسی، تامین اکسیژن مورد نیاز چشم را ناممکن میکند. قرنیه به اکسیژن درون هوا نیازمند است که در لایه اشکی که چشم را میپوشاند، حل میشود. وقتی اکسیژن کافی وجود نداشته باشد سلولهای قرنیه آسیب میبینند و این مسئله به بروز مشکلات و عوارض مختلفی منجر میشود.
آسیبپذیر شدن چشمها در برابر عفونت| بسیاری از باکتریها و میکروارگانیسمها با چشمان ما تماس پیدا میکنند. باقی ماندن لنز در چشم هنگام خواب یا برای مدت طولانی سبب جذب این باکتریها میشود و به عفونت میانجامد.
خطر جابهجایی لنز را افزایش میدهد| اگر لنزهای تماسی را بهدرستی استفاده کنید، آنها باید سر جای درست خود بمانند؛ اما این بدان معنا نیست که آنها جابهجا نمیشوند یا گیر نمیکنند. هنگام خواب پلکها حرکت میکنند و به سطح چشم فشار میآورند. این مسئله میتواند باعث حرکت لنزها شود.
خشکی چشم| لنزهای تماسی رطوبت چشم شما را جذب میکنند و به خشکی چشم منجر میشوند. این وضعیت وقتی با لنز میخوابید ممکن است وخیمتر هم شود، چراکه در طول خواب، چشم به طور طبیعی اشک کمتری تولید میکند. خشکی چشم میتواند باعث تحریک، ناراحتی و آسیب احتمالی به سطح قرنیه شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.