
پرونده
تعداد بازدید : 101
نابخشیدنیها در جهان!
از چاقی تا بالارفتن از درخت، رانندگی با خودروی کثیف و استفاده از تلفنهمراه در بانک مروری بر قوانین و ممنوعیت های عجیبوغریب در کشورهای مختلف که مردمشان با رعایتنکردن آنها جریمه خواهند شد
نویسنده : اکرمی | روزنامهنگار
اگر یک نفر کلمه «جریمه» را جلویتان بگذارد و از شما بخواهد اولین خاطره مربوط به آن را تعریف کنید به چه زمانی برمیگردید؟ بیشتر ما در کودکی با مفهوم «جریمه» آشنا شدیم و کمی بعد هم در مدرسه و جامعه شکلهای مختلفی از آن را تجربه کردیم. قوانین و جریمهها در کشورهای مختلف دنیا برآمده از موضوعاتی است که برای آن کشور به عنوان فرهنگ، دغدغه یا ارزش تعریف شدهاست و به همین دلیل موارد جریمه در کشورهای جهان به تعداد بینهایت است،اما درک فلسفه برخی جریمه های عجیب در نقاط مختلف دنیا سخت است. در پرونده امروز زندگیسلام سعی کردیم در کشورهای مختلف جهان بچرخیم و از جریمههای متفاوتی که در آنها وجود دارد بگوییم. این که کدامیک از این جریمهها واقعا انجام میشود و تئوریک نیست را باید با حضور در این کشورها تجربهکرد.
تمامشدن بنزین در اتوبانها
کجا؟ آلمان
آلمان انتخاب خوبی برای رانندههای بدون برنامه نیست. در آلمان اگر بنزین خودروی تان در اتوبانها تمامشود، جریمه خواهیدشد. در اتوبانها محدودیت سرعت تعریف نشدهاست و به همین دلیل قوانین سختگیرانه ترافیکی وضع شده تا جلوی حوادث و تصادفهای رانندگی را بگیرد. تمام شدن بنزین در اتوبان، میتواند تبعات سنگینتری مانند محرومیت از رانندگی را دربرداشته باشد.در ضمن خودروها باید در آلمان برفپاککن شیشه جلو داشتهباشند، حتی اگر شیشه جلو نداشته باشند! این موضوع درباره خودروهای کلاسیک قدیمی هم صدق میکند.
غذا دادن به پرندهها
کجا؟ ایتالیا
ونیز یکی از 3مقصد اصلی گردشگری در ایتالیاست و به این شهر لقب «موزهای در فضای باز» را دادهاند. مسئولان این شهر با وضع قوانین سختگیرانه به حفظ و زیبایی این شهر کمک بسیاری کردهاند. به طورمثال، در میدان «سنت مارک» ونیز غذا دادن به پرندههای اطراف میدان جرم به حساب میآید چون این پرندهها باعث تخریب مجسمههای میدان سنتمارک میشوند و اگر کسی این کار را انجامدهد دستگیر می شود و باید حدود 700دلار جریمه این کار را بپردازد. همچنین نشستن در کنار خیابان ممنوع است و افراد برای گپزدن باید سری به کافهها بزنند. این قانون به کافهداران و چرخه اقتصادی ونیز کمک زیادی میکند. شنا کردن در کانالهای آب جریمه سنگینی به همراه خواهدداشت و کشیدن چمدان روی خیابانهای سنگفرششده و تولید صدای آزاردهنده از جمله قوانینی است که رعایتنکردن آنها نیز جریمه دارد.
جمع کردن سنگریزه و شنهای ساحلی
کجا؟ انگلیس و ایتالیا
دولت انگلیس جمعکردن سنگریزه از سواحل کورن وال را به دلیل فرسایش ممنوع اعلام کردهاست. به همین دلیل طبق قانون حفاظت از مناطق ساحلی، هر فردی این قانون را نقضکند، 1238دلار جریمه میشود. دولت معتقد است اگر گردشگران بخواهند سنگهای ساحل را به عنوان یادگاری و سوغات با خود ببرند مردم محلی هم به خود اجازه میدهند با گونی سراغ سنگها بروند و از آنها در ساختوساز و دکوراسیون باغهایشان استفادهکنند. دولت ایتالیا هم قانونی دارد که در آن برداشتن شنهای ساحلی ساردینیا جرم است چون دانههای سفید شنهای این سواحل بکر به عنوان منابع حفاطتشده و باارزش محسوب میشوند. در ایتالیا در سال2017 تجارت شن، سنگریزه و صدف این جزیره غیرقانونی اعلامشد و جریمه 3هزار یورویی را برای متخلفان در پی خواهدداشت. این قوانین در حالی است که در سواحل شمال و جنوب کشورمان جمعآوری صدف و شنهای ساحلی هیچ جریمهای را در پی ندارد و حتی خاک رنگی جنوب هرمز، در بازارهای این جزیره به عنوان سوغاتی این دیار به فروش میرسد.
چاقی بیش از حد
کجا؟ ژاپن و هند
ژاپنیها از سال 2008 قانونی دارند که برای جلوگیری از چاقی مردم وضع شدهاست و دور کمر افراد باید در نهایت تا 85 سانتی متر باشد. برای اجرای این قانون و جلوگیری از چاقی مراکز بهداشت ژاپن سالانه دور کمر افراد را اندازه میگیرند و افرادی را که بدون دلیل چاقشدهاند جریمه میکنند. در هند هم در سال 2016 قانونی برای جلوگیری از چاقی وضع شد که طبق آن 5/14 درصد مالیات بر غذاهای چرب در رستوران وضع شد و هر کسی باید برای غذاهای چرب مانند همبرگر، پیتزا، دونات و دهها مورد دیگر پول بیشتری پرداخت کند.
استفاده از تلفنهمراه در بانک
کجا؟ برزیل
استفاده از کلاه ایمنی در داخل ساختمانهای برزیل ممنوع است. پوشیدن هر گونه پارچه، کلاه و ... که روی صورت را بپوشاند به طوری که جلوی شناسایی فرد را بگیرد ممنوع است. این قانون به منظور کاهش سرقت توسط سارقان دوچرخهسوار تصویب شدهاست. قانون سختگیرانه دیگر برزیلیها استفاده نکردن از تلفنهمراه در بانکهاست. دلیل این قانون هم حفظ امنیت کاربران بانکی از سرقت در هنگام خروج از بانک است. در این مورد افرادی که این قانون را زیر پا میگذارند به صورت فوری، جریمه بانکی میشوند.
رانندگی با خودروی کثیف
کجا؟ روسیه
داشتن خودروی تمیز در روسیه پوشیده از برف و سرما شبیه یک امر نشدنی است، اما روسها به ظاهر اهمیت میدهند و رانندگی با ماشین کثیف در این کشور جریمه دارد. ما دقیقا مطمئن نیستیم که در این قانون، چه سطحی از کثیفی خودرو مجاز است یا این قانون چندبار واقعا اجرا میشود اما واقعیت این است که قانون روسهاست و این که در 100سال گذشته وضعشده، عجیب و شگفتانگیز است. به هر حال پلیس روسیه این قدرت را دارد که خودروهایی را که بیش از حد کثیف تلقی میشوند جریمه کند و تصمیم این که کدام خودرو کثیف تلقی میشود، به نظر شخصی افسر پلیس ارتباط دارد.
خرید، فروش و جویدن آدامس ممنوع!
کجا؟ سنگاپور
شاید سنگاپوریها هیچوقت کسانی که آدامس را در این کشور وسیله خرابکاری قراردادند، نبخشند. خرابکاری با آدامس در آسانسور، مدرسه، بیمارستانها، صندلیها، نیمکت و دیوارها، سیستم حملونقل و مسکن، سنگاپور را وادار کرد سالانه 150هزار دلار برای تمیزکردن آدامسها از سطح شهر، وسایل حملونقل و محیطهای عمومی شهر هزینه کند و به همین دلیل در سال1992میلادی یعنی حدود 30سال پیش دولت سنگاپور واردات و استفاده از آدامس توسط مردم را ممنوع کرد. به همین دلیل هر فردی که در سنگاپور، به واردات، تولید یا فروش آدامس مشغول باشد میتواند جریمهشود و حبس بگیرد و تنها نیکوتین و آدامسهای دندانی که ارزش درمانی دارند جزو این قاعده نیستند. البته سود این ممنوعیت آدامسی سالهاست در جیب قاچاقچیانی میرود که آدامس را یواشکی و غیرقانونی به سنگاپور وارد میکنند.
تاوان سنگین برای زبالهریزها
کجا؟ هلند
شاید زبالهریختن در کشور ما بیاهمیت به نظر برسد اما در بسیاری از کشورهای دنیا قوانین و جریمههای سنگینی برای آن تدارک دیدهاند. در هلند کشوری که آن را با گل و لاله میشناسیم ریختن زباله یک جرم محرز است و اگر فرد توان پرداخت جریمه نقدی را نداشته باشد باید به زندان برود. در سنگاپور هم اگر فردی بیشتر از 3بار خیابان را با ریختن زباله کثیفکند برای بار چهارم دولت او را جریمه می کند.
کفش پاشنهبلند؟ هرگز!
کجا؟ یونان
بیشتر شهرهای یونان باستان، یک آکروپولیس دارد که معادل امروزیاش دژ یا قلعه مستحکم است. آکروپولیسها علاوه بر ارزش تاریخی برای یونانیها یک نماد ملی هم هستند و به همین دلیل در سال 2009 میلادی قانونی وضعشد که طبق آن، استفاده از کفشهای پاشنهبلند در آکروپلیسها ممنوع شد. هرچند راهرفتن با کفش پاشنهدار در فضاهای تاریخی که عموما به راههای خاکی ختم میشود، سخت است و بعید به نظر میرسد اما یونانیها این ممنوعیت را برای محافظت از محوطههای تاریخی بهجامانده در آکروپولیسها و آسیبهایی که ممکن بود کفشهای پاشنهدار به آن جا بزند، اعمال کردند. بعضی از مناطق تاریخی یونان نزدیک به 2500سال قدمت دارند و به همین دلیل در هنگام بازدید باید با کفش نرم از آن منطقه بازدید کرد.
بالا رفتن از درخت
کجا؟ کانادا
شاید بالا رفتن از درختان در همه شهرهای کانادا ممنوع نباشد اما اگر در هر نقطهای از استان انتاریو از درختی بالا بروید باید خودتان را برای یک جریمه سنگین آمادهکنید. این قانون برای اتاوا و تورنتو هم حتی زمانی که وسط جنگل باشید، صدق میکند و تنها کسانی این حق را دارند که مجوز داشته باشند. این قانون برای حفظ و حراست از منابع طبیعی و درختهای تناور کانادا وضع شده است. در سال 2013 جوانی که علاقه زیادی به درختنوردی داشت 365 دلار پرداخت تا بتواند از درخت بزرگی در پارک میدان بلیو بالا برود.
فحشدادن در خیابان و بیاحترامی
کجا؟ امارات
اگر جزو آدمهایی هستید که هنگام عصبانیت چشمتان را میبندید و دهانتان را بازمیکنید قید سفر به امارات را بزنید چون برایتان گران تمام خواهدشد. در این کشور، فحش دادن ممکن است باعث جریمه، زندانی یا اخراج شدن شود و بر اساس ماده 373 قانون مجازات امارات، «قسم خوردن باعث آبرو ریزی یا از بین رفتن حیای شخص می شود». این قانون شامل حرکات بدنینامناسب هم هست. طبق گزارش بریتیش اکسپرس، سال گذشته مردی در امارات پیامی توام با عصبانیت را بهاشتباه به یک فروشنده خودرو فرستاده بود. این مرد بعد از شکایت فروشنده به دلیل انتخاب کلماتش، به 3هفته زندان تهدید شد. همچنین در این کشور با هدف احترام به سالمندان و تقویت سنت احترام به آنها، هر فردی که به سالمندان بیاحترامی کند به بیش از 50هزار درهم محکوم خواهد شد. همچنین دادستان امارات به شهروندان اماراتی توصیه کرد که والدین سالمند خود را در منازل مسکونی خود نگهداری و با احترام با آن ها برخورد کنند.
منابع این پرونده: الی گشت، farandwide.com و ...